HTML

Két vándor

Ez a blog elsősorban a vándortáborozásról szól. Szeretnénk segítséget, jó tanácsokat adni a kezdő túrázóknak, leírjuk az általunk bejárt túra látnivalóit, tapasztalatait, sztorijait.

Új blogunk:

Két vándor

 

Geotúrák a Bakonyban és túrák máshol

 

2011.08.31. 09:50 vuk087

39. nap: Sarvalyi erdészház – Szajki erdészház: Kanyartól kanyarig

A reggeli összepakolás ma sem ment zökkenőmentesen, viszonylag későn indultunk. Pedig erősen tartottunk a mai távtól: terv szerint is 35km-t kellett mennünk, igaz, úgy döntöttünk, kihagyjuk a Szajki-tavak kempinget, elég volt mostanában a kultúrszállás.
Hosszú aszfalton gyalogoltunk Sümeg felé, itt bevásároltunk, és még egy tízóraizós pihit is tartottunk a vasútállomáson. A mai táv nem bizonyult túl érdelesnek: 4km aszfalt, jobbkanyar, 3km egyenes földút, balkanyar...Szötske GPS alapján mondta, mikor megyünk át egy szintvonalon, elég ritka jelenség volt.
A mai napra vízvételi lehetőség is kevés jutott: a Sümegi vasútállomás volt az utolsó nyilvános, Kisvásárhelyen már lekapcsolták a kékkutakat a hálózatról. Mi azért optimisták voltunk a tegnapi pofáraesés ellenére, és egy háznál kértünk vizet. Itt nagyon szívesen adtak, még el is beszélgettek velünk. Így nem 26, csak 20 km-t kellett cipelnünk 6liter vizet.
A ötvösi műút előtt pár száz méterrel megettük az ezredik kilométerünket! Ennek örömére jól beebédeltünk, majd száguldottunk tovább. Itt már kicsit eseménydúsabb volt az út: minden kilométerre jutott legalább egy kanyar...
Szerencsére legalább sátrazóhelyből sok van a Kemenesalján. Egy szimpatikus helyen tábort vertünk, főztünk, vacsiztunk. Mire elég sötét lett, és kialudt a tűz, megélénkült a vadmozgás, Szötske most kergetett el egy csorda vaddisznót. Na jó, lehet, hogy csak egy volt, de elég nagy zajjal járt. Kár, hogy nincs itt kilátó...

Eszti

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ketvandor.blog.hu/api/trackback/id/tr153192450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hadidoki 2011.08.31. 18:50:07

Ne "aggódj", hogy a mai nap nem bizonyult túl érdekesnek. A helyzet fokozódni fog! Tulajdonképpen Kőszegig ez a helyzet.

molyhos 2011.08.31. 19:07:56

Figyeljétek meg; a túra végén ha felszálltok a buszra, és az majd 50 km/órás sebességgel megy, azt fogjátok hinni egy versenyautóban ültök. Valóságos száguldás lesz.

cassis1 2011.08.31. 20:50:15

Nagyon jól álltok, sok kitartást kívánunk nektek!
Mostanában sokat hallunk a lódarázscsípés veszélyről, ti is legyetek óvatosak! Ezek az állatok még állítólag a földbe is képesek fészkelni, nem csak odúkba.

Szotske 2011.09.02. 19:04:39

Ugyan! A 150-es szintvonalat legalább tízszer kereszteztük a nap folyamán! :-)
süti beállítások módosítása