HTML

Két vándor

Ez a blog elsősorban a vándortáborozásról szól. Szeretnénk segítséget, jó tanácsokat adni a kezdő túrázóknak, leírjuk az általunk bejárt túra látnivalóit, tapasztalatait, sztorijait.

Új blogunk:

Két vándor

 

Geotúrák a Bakonyban és túrák máshol

 

2011.08.31. 21:57 vuk087

40. nap: Szajki tavak – Rózsáskúti erdészház: Végre szintvonalak!

Igazából ma sem történt semmi érdekes, ugyanolyan unalmas nap volt, mint tegnap. Azért pár apró eltérés csak akadt: volt néhány szintvonal, a tegnappal ellentétben ma határozottan felfele és lefele is mentünk.
Még a szajki tavak előtt volt egy szakasz, amit elég rendesen benőtt a gaz és ráadásul rádőlt egy elektromos kerítés. Itt jött jól Szötske gps-e: néhány plusz kanyar árán sikeresen kikerültük ezt a helyet. Hiába, a gps új távlatokat nyit meg az ember előtt: ha nem tetszik neki valami ok miatt az OKT nyomvonala, egyszerűen más fele megy (bár számomra az nem elég indok, hogy nem tetszik meg nincs út, mert mit fogunk csinálni pl. Ablánc-malomnál, ahol anno vállig érő csalános borította az utat, ahol mennünk kellett?). Ezen kívül a kütyü használata jelentősen elkényelmesíti az embert: nincs jelzéskeresés, csak ránéz és megmondja, hogy merre tovább, és jóval ritkábban van térképnézegetés is, pedig én szeretem mindig térkép alapján megnézni merre járunk, mennyi lehet még és milyen (helyenként meglepően humoros) földrajzi nevek vannak a környéken (pl. Ferenc-irtás).
A szajki tavaknál reggeliztünk, ott töltöttem fel a tegnapi bejegyzést is, mert akkor nem volt térerő, majd továbbmentünk Hosszúperesztegre. Itt gyors bevásárlás után mentünk is tovább Káld irányába. Itt találkoztunk a fent már emlegetett szintvonalakkal, megmásztunk néhány dombot, miközben jókat ettünk az út mellett álló különböző színű ringlókból.
Káldon megebédeltünk aztán robogtunk is tovább, mert Dalos közbenjárására a Vas Népe egyik újságírója fotóriportot akart készíteni velünk a Banya-fánál. Elsiettünk a hiperszuper erdészeti konferenciaközponttá átalakított vadászház mellett, majd az erdészeti aszfaltúton szembetalálkoztunk Dalosékkal. Ahogy már korábban megbeszéltük, a Banya-fánál vertünk tábort, és a megérkezésünk utáni pillanatokat örökítette meg az újságíró, némiképp felborítva a napi rutin által előírt sorrendet.
A nyárnak a naptár szerint vége (de remélem még legalább 4 napig nyárias marad az idő), finom szamócás pidinggal búcsúztunk tőle.

Vuk

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ketvandor.blog.hu/api/trackback/id/tr73194122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

samgorja 2011.08.31. 22:14:26

Röstellem hogy feldúltuk, már-mát szertartásosan szép esti teendőiteket, de hát ez ezzel jár. Nagyon jó érzés volt látni Benneteket! További jó utat, és célhozérést kívánok! dalos

lilabirka 2011.09.01. 11:10:02

"Még a szajki tavak előtt volt egy szakasz, amit elég rendesen benőtt a gaz és ráadásul rádőlt egy elektromos kerítés. Itt jött jól Szötske gps-e [...]" Öröm, hogy sikerült kikerülni, ugyanakkor az ilyen szintű járhatatlanságokat feltétlenül érdemes az MTSZ-nek mihamarabb jelezni! (Gyalogtúra Bizottság vagy a megyei szervezet)

Marha kíváncsi vagyok, hogyan fogjátok érezni magatokat a célban, meg hazafelé.

Szotske 2011.09.02. 19:07:20

A járhatatlan rész kikerülésénél nem sok szerepe volt a GPSnek, térképpel nagyjából ugyanezt csináltam volna, ellenben a Szajki tavak előtti elkavarásnál (és még párszor a következő két nap folyamán) igen jól jött.
süti beállítások módosítása