HTML

Két vándor

Ez a blog elsősorban a vándortáborozásról szól. Szeretnénk segítséget, jó tanácsokat adni a kezdő túrázóknak, leírjuk az általunk bejárt túra látnivalóit, tapasztalatait, sztorijait.

Új blogunk:

Két vándor

 

Geotúrák a Bakonyban és túrák máshol

 

2011.08.05. 09:11 vuk087

13. nap: Kékestető – Ágasvár

Korán felébredtünk: szokatlanul világos volt, mivel sátor nélkül aludtunk az esőbeállóban. Hamar leértünk Mátraházára, túl hamar is, mert vég teljesen kihalt volt a falu, kéktúrapecsétnek híre-hamva sem volt. Elég ironikus, hogy eddig ez volt a 2. hely, ahol nem volt meg a kéktúrapecsét, és a másik Abaújszolnok...

Összességében a Mátra ezen része nem nekünk lett kitalálva. A környék gyönyörű, csak éppen furcsán érezzük magunkat a szuvenírárusok, szállodák és „hétvégi” turisták kötött. A Cserehát legsötétebb részében nem nézik meg ennyire a nagyzsákos turistát.

Galyatetőre felérve (ahol a 4csillagos szálloda portájáról kell elkérni a pecsétet), kipakoltuk a kenyeret, zsírt, hagymát, és megebédeltünk.

Mivel meleg volt, és az utak állapota is lehetővé tette, már Galyatető előtt kicseréltük a nadrágot rövidnadrágra, itt pedig találtunk egy kékkutat, és nekiálltunk kimosni a nadrágjainkat. Nem kicsit voltunk gázak, de jó lenne, ha megszáradna holnapra.

Ha Észak-Magyarországon járunk, mindig szoktunk valahol sztraspacskát enni, és úgy éreztük, hogy ennek Ágasváron jött el az ideje. Itt azonban sajnos nem készítenek (legalábbis előzetes egyeztetés nélkül nem). Úgy döntöttünk, hogy leszaladunk a 3km-re lévő Óvár vendéglőbe. Táska nélkül rekord idő alatt megtettük a távot, sőt, a vacsit is rekord idő alatt befaltuk. Meglátszik az extrém terhelés, még én is bármit és bármennyit megennék, pedig otthon viszonylag kevéssel is beérem.

Ágasvárra egyébként egyáltalán nem vonatkozik az, amit a Mártáról írtam. Mivel autóval nehezen megközelíthető, a bojler fafűtéses, és a villany is csak aggregátorról megy, a bóvliárusok és a sétálgató nyugdíjasok messze elkerülik, a háziak pedig végtelenül kedvesek. Ez az igazi, túrázóknak kitalált szállás! Egyébként éppen karatésok is táboroznak itt.

Most léptük túl az eddigi leghosszabb túránk időtartamát: akkor Szarvaskőtől Nógrádig mentünk 12 nap alatt. Akkor nagyon fáradtak voltunk a végére, de most egészen fittnek érezzük magunkat. És most tartunk ott, hogy pont egy hónap van hátra. Ez így nagyon soknak tűnik, nem is akarok belegondolni. Egyenlőre csak a Dunáig gondolkodunk: azt a jövő héten már elérjük!

Eszti

 

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ketvandor.blog.hu/api/trackback/id/tr443127342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilabirka 2011.08.05. 09:57:18

Fogtok ti még szomorkodni, hogy mindjárt vége!! :-)

Szotske 2011.08.05. 11:02:40

Galyatetőn a villanyoszlopon is van pecsét, csak olyan észrevehetetlen, hogy senki sem szokta megtalálni.

imi75 2011.08.05. 15:04:24

Szotskem, ha esetleg az OKT50 keretében vittek egyet, akkor van, mert amúgy kb 3 hónapja nincs rajta gumi. A ttt fórumán többen is jeleztük már.

Hajrá Eszti és Vuk, nagyon klassz a teljesítményetek, csak így tovább! :)

Szotske 2011.08.07. 20:53:21

Ez rossz hír. Akkor az a kéktúrázó, akit június végén arrafele igazítottam útba nem járt jól. Viszont a Hegytető Kisvendéglőben a TTT fóruma szerint is van OKT pecsét, én is láttam, mikor valaki használtba vette.
Oda amúgy is érdemes betérni, legalább egy gesztenyepürére és epres sörre (meg a juhtúrós káposztára, amit ingyenes előételként adnak), nem nézik ki a túrázókat sem.

Szotske 2011.08.07. 20:54:43

Tegnapi élményeim alapján a Keszthely-Hévíz szakaszon sokkal jobban ki fogtok lógni a sorból.
süti beállítások módosítása